27.3.10

Irtisanoutuminen

Nyt se on tehty! Noin kovin proosallisesti voin todeta minäkin tehneeni yhden merkittävän asian näin pääsiäisen alla. Nimittäin ilmeisesti ensimmäisen kerran elämässäni irtisanouduin työstäni rehtorina syyskuun alusta 2010 alkaen. Olen kyllä kerran eläessäni vaihtanut työpaikkaa - taisi olla vuonna 1975 - mutta silloin irtisanoutuminen hoitui niin, että uuteen paikkaan valittu uusi työnantajani - Mikkelin kaupunki - lähetti valinnasta tiedon vanhalle työnantajalleni - Kiteen kunnalle.

Kaikesta huolimatta tuon irtisanomisen tekeminen oli jotenkin henkisesti kova paikka. Se kuvastaa kuitenkin jonkin asian loppumista, päättymistä ja se on omalla tavallaan lopullista. Se on kulminaatio uudelle elämälle, joka toivottavasti on mukava ja helpompi kuin edellinen.

Samalla täytin eläkkeenhakupaperit - se oli jo helpompaa. Mutta kuitenkin koko ajan ajattelin, näinkö se nyt on, tässäkö se sitten on - koko 40 vuotta työtä. Siinä se oli. Ja hyvä näin, nyt on aika levähtää ja antaa aikaa monelle muulle, joilta se on jäänyt pois tai vähemmälle noina 40 vuotena. Hyvä on antaa aikaa myös itselleni - aikaa ja ajatuksia.

Irtisanoutumisen kunniaksi vietän muutaman vapaapäivän viikonlopun yhteydessä. Kun minulla on töitä 24 h 7 päivänä viikossa, saan pitää ns. lauantaiksi osuneita työpäiviä vapaana ja niistä nautin nyt. Pääsiäiseen liittyy vielä noin viikon mittainen vuosilomajakso, joten levätä tässä nyt voi ennen eläkkeelle lähtöäkin. ;-)

Ei kommentteja: