2.5.10

Paloautolla "ekäkepolttareihin"

No nyt on sitten koettu paloautolla-ajelukin, kun viehättävä naisryhmä tuli lauantai-iltana hakemaan minut eräänlaisiin "eläkepolttareihin", tällaista modernia termiä käyttääkseni. Kyllä siinä riitti naapurin mummoilla ja papoilla ihmettelemistä, mutta hyvä, kun heidänkin elämässä jotain tapahtuu.

Pientä vihiä olin asiasta saanut, kun minua pyydettiin olemaan kotona lauantai-iltapäivällä ja pakkaamaan mukaani monenlaisia tarve-esineitä sinapista työjärjestyksiin. Mukana piti olla sen lisäksi vielä kumpparit ja uikkaritkin ja paljon muuta - hmm ...

No paloauto vei hilpeän ryhmän Anttolaan, jossa sitten varsinainen eläkkeelle "kastaminen" tapahtui maittavan kreikkalaisen ruuan ja juomien kera ja etenkin hyvässä seurassa. Jos nauru pidentää ikää, sitä tuli tuollaiset 100 vuotta lisää tuolla retkellä.

Erään mukana olleen ryhmän jäsenen kotona tarjottu herkullinen menu piti sisällään muun muassa κολοκύθια γεμιστά με ρύζι κε κύμα eli gemistaa, todella maittavastisti laitettuina sekä suusulavan mureaa lammasta, πρόβατα ψητό, kalaa oivallisella kastikkeella, tsatsikia, oliiveja ja tietysti alkuun horiatiki, χωριάτικη σαλάτα. Varoitusten saattamina olivat tosin jättäneet pois pihkanmakuisen valkoviinin, ρετσίνα, retsinan, mutta muuten juomatkin täydensivät maukasta ateriaa loistavasti. Taisi olla sukulaispoika P leidien tietolähteenä, sen verran hyvin oli asiat tiedetty ja jälkkäriksikin saimme oikeaa kreikkalaista frappea, φραππέ.

Olipa todella hauska ilta ja taisi se aika myöhälle vierähtää, kun tilataksilla suhautimme Anttolasta Mikkeliin kellon käydessä neljää. Mutta näiden leidien kanssa en koskaan ole päässyt kotiin tällaisista iltariennoista ennen kolmea (aamulla).

Kyllähän tällaiset hauskat illat jättävät lähtöön myös sen kaihoisan sävyn, kun kohta elämä on yhtä tasaista baanaa, mutta jospa joskus voisi aina näin repäistä. Kiitos kaikille järjestäjille ja mukana olleille, teitte illasta todella mieleen painuvan.

Ei kommentteja: