5.5.10

NPK-jäähyväiset

Joitakin vuosia sitten erään jäsenen toimesta silloinen NPK - Nuorten Poikain Klubi - hänen sanojensa mukaan lakkautettiin. Asia herätti silloin suurta närää, mutta eilinen ilta jälleen todisti, ettei NPK ole lakannut, vaan voi ihan hyvin.

Ystävämme Teuvo oli järjestänyt Lahnajärven mökillään, jonka saunassa on muuten Etelä-Savon mukavimmat saunanlauteet ja Etelä-Savon paras kertalämmitteinen pönttöuuni, läksiäisbileet ja aikakauden muutosbileet a la Teuvo. Saunottiin, syötiin, muisteltiin, jaettiin lahjoja ja oltiin haikealla mielellä, mutta iloisia myös. Perusporukka oli koolla, vanhimmat noin 80 v, nuorimmat hieman minua nuorempia. Perinteinen Marskin ryyppykin muuten otettiin vanhojen hyvien aikojen muistoksi ja haikeana siitä, että yksi aikakausi meidän elämässämme oli nyt ehkä päättynyt.

Mukaani sain omistuskirjoituksin varustetun, kehystetyn valokuvan vuonna 1989 Kiutakönkäälle Kuusamoon tekemältämme NPK-retkeltä. Paljon oli HAP:n parta harmaantunut 21 vuodessa.

Mielenkiintoisia viestejä olen saanut muitakin viime päivinä. Muun muassa oppilaiden vanhemmilta, joilta on tullut yllättävää ja todella myönteistä palautetta työstäni. Se on lämmittänyt kovasti.

Mutta nyt on vain kaksi päivää töitä - sitten lauantaina läksiäiset - ja sitten ei enää koskaan koulutyöpäiviä. Jee!

Ei kommentteja: